Soms moet je gewoon wat dingen opmaken die nog in de koelkast liggen. Ik had afgelopen donderdag nog een pakje biologische spekjes, een courgette, een paar champignons en nog flink wat andijvie. Ook had ik nog een grote vleestomaat en nog feta. Dus werd het: bijna vegetarische pastasaus met tagliatelle en een andijviesalade.
Nodig voor 2 personen:
- 150 gram tagliatelle
- 100 gram biologische spekblokjes
- 1 courgette
- handvol champignons
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 pakje passata
- 1 scheut sherry
- 1 el gedroogde oregano
Voor de salade:
- klein stronkje andijvie
- 1 grote vleestomaat
- 100 gram feta
- 5 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- peper en zout
- evt. gepelde walnoten (ik had geen tijd om te pellen en heb de walnoten achterwege gelaten)
Bereiden:
1. Bak de spekblokjes uit samen met de knoflook en de oregano in een grote braadpan.
2. Snipper de ui en voeg toe. Fruit aan.
3. Maak de courgette schoon en snij in kleine stukjes. Voeg toe aan de pan en schep af en toe om.
4. Doe hetzelfde met de champignons.
5. Als het geheel mooi aangebakken is, voeg de passata samen met de sherry toe. Laat zachtjes koken.
6. Zet water op voor de pasta.
7. Maak de andijvie schoon en snij klein. Doe in een saladekom.
8. Maak de tomaat schoon en snij klein. Voeg toe aan de andijvie.
9. Snij de feta in kleine stukjes en voeg toe. Pel eventueel walnoten en voeg toe.
10. Kook ondertussen de pasta met wat zout.
11. Maak de dressing door de olijfolie, witte wijnazijn en peper en zout goed te roeren.
12. Roer af en toe in de pastasaus. Zorg dat de saus niet te dik wordt. Voeg anders nog wat sherry, wijn of water toe.
13. Giet de pasta af na een minuut of 8-10 koken.
14. Serveer de pasta met de pastasaus en de salade.
Verbazingwekkend lekker!
Wil je de pastasaus zonder vlees, vervang de spekjes dan door bijv. een winterwortel en voeg dan meer zout toe aan de saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten