Wortelpeterselie (seedo.nl) & Pastinaak (aalst.be) |
Nodig voor 4 personen:
- 450 gram wortelpeterselie
- 300-400 gram wortels (ik gebruikte wat over was)
- 2 uien
- 2 tuinkruidenbouillonblokjes
- 1.5 liter water
- verse peterselie, bij voorkeur bladpeterselie. Koriander kan ook.
- beetje room of creme fraiche
- Frans stokbrood met een lekker kaasje
- beetje olie of boter
- peper en zout
Bereiding:
1. Maak de wortelpeterselie en wortels schoon en snij in kleine stukjes.
2. Snij de uien klein.
3. Zet water op voor de soep in de waterkoker.
4. Fruit de uien in een grote soeppan met een beetje olie (1 a 2 el) of boter.
5. Voeg de groenten toe en fruit aan.
6. Voeg nu 1.5 liter water toe (gekookt) samen met de bouillonblokjes.
7. Laat het geheel een minuut of 10 koken, of totdat de groenten heel gaar zijn.
8. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
9. Breng op smaak met peper en zout
10. Serveer de soep met een klodder creme fraiche (of room) en verse peterselie. Eet er stokbrood met een kaasje bij.
Wortelpeterselie soep |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten