dinsdag 25 januari 2011

Recept #3: Risotto met paddestoelen en witlof

Met de resterende witlof heeft vriend B. de volgende risotto gemaakt. Het recept komt weer van ah.nl, daar kijk ik vaak op als ik nog ingredienten over heb.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
  • 275 gram risotto funghi rijst
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 600 g witlof, in reepjes
  • 240 g zachte geitenkaas
  • verse peterselie
1. Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snipper de uien en snij de champignons in plakjes.
3. Zet het vuur hoog en fruit in een wok of hapjespan de uiensnippers en de champignons in de olie 5 minuten, tot de paddenstoelen vocht loslaten.
4. Snij de witlof in dunne reepjes.
5. Voeg de champignons, uien en witlof toe aan de risotto.
6. Verkruimel de geitenkaas boven de risotto en meng alles goed door elkaar.
7. Knip nu de peterselie boven de risotto en serveer.

 Deze risotto is erg lekker, en ook winters (in tegenstelling tot de salade van gisteren) door de volle smaak van de risotto samen met de geitenkaas. De witlof geeft er een frisse bite aan. Pas wel op dat je niet teveel opschept, want het is ook erg vullend!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen