donderdag 27 januari 2011

Recept #5: Wortelpeterselie soep

Wortelpeterselie (seedo.nl) & Pastinaak (aalst.be)
Net voor het ophalen van een nieuwe Odin tas zijn alle groenten opgegaan van afgelopen week. Woensdag lag de wortelpeterselie nog in de koelkast, samen met de overgebleven gewone wortels. Wortelpeterselie is een soort peterselie en lijkt heel erg op pastinaak.  Wortelpeterselie zit boordevol vitamine A1, B2 en C (bron: Odin). De smaak van de wortelpeterselie doet me heel erg denken aan pastinaak: een milde zoetachtige, houtachtige smaak. Met de wortelpeterselie en wortel maakte ik een lekker maaltijdsoepje.

Nodig voor 4 personen:
- 450 gram wortelpeterselie
- 300-400 gram wortels (ik gebruikte wat over was)
- 2 uien
- 2 tuinkruidenbouillonblokjes
- 1.5 liter water
- verse peterselie, bij voorkeur bladpeterselie. Koriander kan ook.
- beetje room of creme fraiche
- Frans stokbrood met een lekker kaasje
- beetje olie of boter
- peper en zout

Bereiding:
1. Maak de wortelpeterselie en wortels schoon en snij in kleine stukjes.
2. Snij de uien klein.
3. Zet water op voor de soep in de waterkoker.
4. Fruit de uien in een grote soeppan met een beetje olie (1 a 2 el) of boter.
5. Voeg de groenten toe en fruit aan.
6. Voeg nu 1.5 liter water toe (gekookt) samen met de bouillonblokjes.
7. Laat het geheel een minuut of 10 koken, of totdat de groenten heel gaar zijn.
8. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
9. Breng op smaak met peper en zout
10. Serveer de soep met een klodder creme fraiche (of room) en verse peterselie. Eet er stokbrood met een kaasje bij.

Wortelpeterselie soep
Een lekker en makkelijk recept! Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten