vrijdag 4 maart 2011

Recept #17: Rode bietensalsa met vis

Rode bietjes maakte ik eigenlijk nooit klaar. Maar ze zitten regelmatig in het odinpakket en eigenlijk behoren rode bietjes nu tot één van mijn favoriete groenten, naast broccoli, paksoi, zuurkool en rucola om er een paar te noemen.
Dit gerecht vond ik op ah.nl de eerste keer dat ik bietjes in het pakket had, en sindsdien maak ik dit eigenlijk altijd met rode bietjes. Zo lekker is het!
In deze beschrijving is het bietenmengsel echter warm in plaats van koud.

Nodig voor 2 personen:
- 2 verse rode bieten (of 3 kleine)
- 1 sinaasappel
- 1 rood pepertje
- 1 rode ui
- 1 limoen
- 1 bosje koriander
- 150 gram notenrijst
- 250 gram witte vis. Het lekkerst is schol, maar daar is het nu geen seizoen voor. Zeebaars of kabeljauw kan ook.
- peper en zout
- 3-4 el olie

Bereiden:
1. Schil de bietjes en snij in kleine stukjes.
2. Was de sinaasappel en rasp de schil.
3. Snij de rode peper in kleine reepjes (zonder de zaadlijsten).
4. Pel de rode ui en snipper.
5. Zet een braadpan of wok op het vuur. Bak de ui en peper aan. Voeg daarna de rode biet toe. Wok op middelmatig vuur totdat de rode biet zachter begint te worden.
6. Zet water op voor de rijst. Kook de rijst volgens opschrift en voeg zout en de sinaasappelrasp toe aan het rijstwater.
7. Snij de sinaasappel in kleine stukjes. Probeer zoveel mogelijk het vel te verwijderen.
8. Pers de limoen uit en hak de koriander fijn.
9. Bak nu de vis in wat olie met peper en zout. Draai na een minuut of 2 om.
10. Voeg de sinaasappelstukjes, het limoensap en de koriander toe aan het bietenmengsel en meng goed. Eventueel nog extra peper en zout toevoegen.
11. Serveer de vis met de notenrijst en het bietenmengsel.

Dit is een heerlijk fris en pittig gerecht. Een echte aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen