vrijdag 4 maart 2011

Recept #18: Broccolitaart



Iets wat ik altijd wel lekker vind is een groentequiche. Deze keer met broccoli. 

Nodig voor 4 personen:
- 5 bladerdeegblaadjes
- 1 stronk broccoli
- 150 gram zachte geitenkaas
- 100 gram cashewnoten
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 3 eieren
- 1 bekertje room of creme fraiche
- peper en zout
- 6 tomaten
- bieslook
- olijfolie

Bereiden:
1. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
2. Snij de broccoli in roosjes en was ze. Kook of stoom de roosjes een minuut of 4. Laat daarna goed uitlekken of dep droog.
3. Bestrijk een quichevorm met olijfolie en bekleed met het bladerdeeg. 
4. Klop de eieren los in een grote mengkom. Voeg de room of creme fraiche toe en meng goed. Voeg peper en zout toe. 
5. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
6. Leg de broccoliroosjes in de quichevorm. Verdeel goed. Verkruimel de geitenkaas boven de quichevorm. Verdeel de cashewnoten goed over de quichevorm.
7. Klop het eimengsel nog een keer goed door en schenk gelijkmatig over de quiche. 
8. Bestrooi als laatste de geraspte kaas over de quiche. Zet de quiche 45 minuten in de oven. 
9. Was en snij de tomaten in partjes. Doe in een saladekom. Knip de bieslook naar smaak boven de tomaten. Besprenkel het geheel met goede olijfolie en draai er peper en zout overheen.
10. Kijk na 45 minuten in de oven. Is de quiche nog erg nat en waterig, zet de quiche dan nog eens 5-10 minuten in de oven.
11. Serveer de quiche met de tomatensalade. 

 Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen