dinsdag 8 maart 2011

Recept #19: Pastinaak rösti

Met de pastinaak hebben we rösti gemaakt. Erbij een tomatensalade en een stukje zalm. Ik had rösti nog nooit eerder gemaakt, en hoe moeilijk kan het zijn? Nou, het maken van kleine rösti taartjes bleek lastiger dan gedacht...maar één grote koek is wel gemakkelijk!

Nodig voor 4 personen:
- 2 pastinaken
- 1 grote aardappel
- 3 eieren
- 50-100 gram meel of maizena
- 100 gram geraspte kaas
- peper en zout

Bereiden:
- Schil de pastinaken en de aardappel met een dunschiller. Spoel af.
- Rasp de pastinaken en de aardappel in dunne sliertjes. Met een handrasp duurt het wel lang, wij gebruikten de keukenmachine.
- Doe de geraspte groenten in een grote kom. Meng met de eieren, meel, kaas en peper en zout.
- Zet een koekenpan op het vuur met een beetje boter. Vul de pan gelijkmatig met het mengsel. Druk goed aan.
- Laat de onderkant goudbruin worden op middelmatig vuur. Draai halverwege de rösti voorzichtig om.
- Breek de rösti in stukken en serveer met een gebakken zalm en tomatensalade.

De pastinaak geeft de rösti een zoetige smaak, erg lekker!
Ik wilde eerst kleine röstirondjes maken, maar het mengsel viel bij mij al snel uit elkaar. Een grote koek maken is makkelijker, wel goed aandrukken zodat alles goed aan elkaar blijft kleven.
Een deel van de rösti hebben we in de oven gedaan, maar de structuur wordt daar wel anders van, wat droger en ook minder goudbruin. Uit de pan is lekkerder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten