woensdag 2 maart 2011

Recept #16: Oosters wokgerecht met kool

Een gerecht dat vaak op tafel komt als er kool in het pakket zit: kip gewokt met kool en tomaten met mie erbij. Het is een supersimpel gerecht dat ook nog eens snel klaar is. Persoonlijk vind ik het het lekkerst met paksoi, maar groene kool, witte kool, Chinese kool of spitskool kan ook.

Nodig voor 2 personen:
- 200 gram kipfilet
- 2 cm gemberwortel
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 2-3 el olie
- 200-250 gram kool
- 2 of 3 tomaten
- oestersaus
- peper en zout
- bosje koriander
- 150 gram mie

Bereiden:
1. Snij de kipfilet in kleine stukjes van ongeveer 2.5 cm
2. Snij de kool in kleinere stukken en was de kool. Kool kan erg slinken, dus zeker niet in te kleine stukjes snijden.
3. Snij de rode peper in hele kleine stukjes. Wij hebben rode pepertjes laten drogen en die zitten nu in een pepermolen. Scheelt weer hete vingers en rode ogen!
4. Rasp de gember of snij in kleine stukjes.
5. Zet een wokpan op het vuur met olie. Bak de gember, de rode peper en de geperste teen knoflook een beetje bruin. Voeg de kip toe en draai er peper en zout overheen. Bak totdat de kip mooi goudbruin is geworden.
6. Zet water op voor de mie. Was en snij de tomaten in grove stukken.
7. Kook of wel de mie volgens opschrift (normaal gesproken een minuut of 4).
8. Voeg de kool toe aan de kip. Wok totdat de de kool begint te slinken en voeg de tomatenstukjes toe. Voeg als allerlaatste de gehakte koriander toe.

9. Vul de borden eerst met de mie en leg daarna het wokmengsel er overheen. Serveer met oestersaus.

Dit gerecht is binnen 30 minuten klaar, lekker snel dus. Afhankelijk van de kool moet je het wokmengsel korter of langer wokken. Chinese kool is binnen 3 minuten klaar, groene kool pas met een minuut of 10. De tomaten hoeven er ook maar een paar minuten in. Het moet namelijk niet droog gewokt worden!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen