zaterdag 19 februari 2011

Recept #13: Gevulde paprika's

Met de paprika's uit het pakket en nog paprika's uit de koelkast, heb ik gevulde paprika's gemaakt. Erg lekker en makkelijk te maken! Je kan er eigenlijk alles wel in doen wat je lekker vindt of nog in de koelkast hebt liggen.

gevulde paprika's

Nodig voor 2 personen:
- 3 rode paprika's
- 1 gele paprika
- 100 gram doperwtjes (uit de vriezer)
- 1 wortel
- 100 gram rijst
- 150 gram gehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- olie/boter
- rood pepertje of chilipoeder
- bladpeterselie (of koriander)

Bereiden:
- Verwarm de oven voor op grillstand.
- Snij de rode paprika's doormidden (van kop tot kont) en verwijder zaadlijsten. Grill de helften paprika's met de bolle kanten naar boven voor ongeveer 15-20, afhankelijk van hoe hard het gaat. Ze moeten wel een klein beetje kleur krijgen, maar er mogen absoluut geen zwartgeblakerde paprika's uit de oven komen.
- Maak de wortel, ui en gele paprika schoon. Snij alles in kleine stukjes en snipper de uien.
- Zet een pan op het vuur met een beetje olie/boter. Bak het gehakt rul en voeg daarna de ui, geperste knoflook en wortel toe. Voeg ook wat chilipoeder toe naar smaak, of snij een pepertje fijn en voeg toe.
- Kook de rijst volgens opschrift, zorg ervoor dat de rijst nog kan nadampen in de pan voordat alles geserveerd wordt.
- Voeg als laatste de doperwtjes toe en snij de peterselie klein. Meng alles goed. Als de rijst klaar is, ook door het gehakt mengen. Voeg nu de peterselie toe en meng weer.
- Haal de paprika's uit de oven en vul voorzichtig met het mengsel.

Het is heel belangrijk dat de paprika gegrillt wordt. Dit brengt namelijk de zoete smaak heel erg naar boven. Sommigen vullen de paprika's en doen er nog kaas bovenop en laten de kaas smelten onder de grill. Ik vind dat minder lekker, maar het kan natuurlijk wel. Zeker als je een vegetarische variant wil maken, dan raad ik aan het gehakt te ruilen voor wat kaas en wat meer rijst en doperwtjes toe te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten